Sessie
Reurende verhalen
Datum en Tijd
woensdag 10 mei 2023, 10:30 - 12:00
Beschrijving

Kom naar het Reuring Café, gehost door FUTUR! Pioniers uit de waterwereld delen hun lonkende perspectief en gaan hierover met jullie in gesprek: hoe maken we de watersector écht toekomstbestendig?

Jorrit Timmers - Inspireren om te innoveren OF Innovatie in een ambtelijke organisatie

Het belang van innoveren binnen je eigen organisatie is groot. Maar een ambtelijke organisatie kan als een logge, grijze massa overkomen waar weinig beweging in te krijgen is. Jorrit Timmers van Hoogheemraadschap van Rijnland neemt je mee in zijn ervaringen met innoveren binnen het waterschap. Zijn enthousiasme en overtuigingskracht hebben het beheergebied van Rijnland een beetje mooier gemaakt en hij hoopt met zijn verhaal anderen te kunnen inspireren.
 

Sammy Rose - Frisse wind en Olifantenpaadjes

Waarom is het waterschap zo stroperig? En waarom is samenwerken soms zó moeizaam, ook al is iedereen vol goede intenties? Het waren vragen van twee jonge vrouwen vol ambities bij Waterschap Hollandse Delta. En uit die verwondering is “Frisse Wind en Olifantenpaadjes” geboren: een platform voor vernieuwende ideeën en ontroesting van oude patronen. Hoe ze dat doen? Je hoort het tijdens Sammy's pitch!

 

Pepijn van Loon - 303030

Een kwart van de wereldbevolking (1,8 miljard mensen) is tussen de 15 en 35 jaar oud. Het is de grootste generatie jonge mensen ooit. En tóch zijn jongeren ondervertegenwoordigd in besluitvorming en worden hun ideeën zelden geïmplementeerd. Jongeren moeten kunnen meebeslissen over de uitdagingen die zij zullen dragen in de toekomst. Daarom pitcht Pepijn van Loon '303030': hiermee spreken waterorganisaties zich uit: in 2030 is 30% van hun werknemers onder de 30.

 

Martine Stam - Natuur inclusief aanbesteden
Natuurinclusief werken, -bouwen en -inrichten is veelal de standaard in visies en beleid van overheden, maar waarom is dit nog niet altijd de standaard in aanbestedingen? Hierover gaan we het gesprek aan. Samen - met markt en overheden - gaan we nadenken over hoe de ‘perfecte’ aanbesteding eruit ziet die tot natuurinclusieve ontwerpen en projecten leidt. Martine Stam, adviseur Waterveiligheid & Klimaatadaptatie bij Sweco en bestuurslid bij branchevereniging NLingenieurs, neemt jullie mee in de aanjaagfunctie die zij uitoefent binnen de werkgroep Duurzaamheid van de Taskforce Deltatechnologie.

Locatie
Hoeve