Webinars

Hieronder vind je een overzicht en lees je meer informatie over de webinars die worden aangeboden. 

Ronde 1
10.15 - 11.00 uur

a. Samenwerkingsgericht-prestatiemeten 

b. ADR-verbeterprogramma: hoe pak jij jouw verantwoordelijkheid?

c. Ken jij je taak, bevoegdheid of verantwoordelijkheid als het gaat om veiligheid?

d. Privacy, zo pas je het toe tijdens je werk.

Ronde 2
11.15 - 12.00 uur

e. Vind je weg op Rijksportaal, Plein en Sharepoints 

f. ICM 2030, ontwikkeling en mijlpalen

g. Meer grip op je VTW's

h. Aanbestedings-spreekuur

Ronde 3
13.30 - 14.15 uur

c. Ken jij je taak, bevoegdheid of verantwoordelijkheid als het gaat om veiligheid?

e. Vind je weg op Rijksportaal, Plein en Sharepoints 

d. Privacy, zo pas je het toe tijdens je werk.

k. Een praktische invulling van duurzaamheid

Ronde 4
14.30 - 15.15 uur

j. Kennisinkoop in relatie tot GWW

h. Aanbestedings-spreekuur

f. ICM 2030, ontwikkeling en mijlpalen

b. ADR-verbeterprogramma: hoe pak jij jouw verantwoordelijkheid?

Ronde 5
15.45 - 16.30 uur

i. Duurzaam inkopen voor inkopers

j. Kennisinkoop in relatie tot GWW

 

g. Meer grip op je VTW's

Klik op de titel van het betreffende webinar voor meer informatie.

Ontwikkelingen op het gebied van het vervangen en opfrissen van het huidige prestatiemetenmodel door er een meer samenwerkingsgerichte focus in aan te brengen. In de workshop presenteren we het nieuwe model en geven we ruimte voor feedback op het oude prestatiemeten.

Door: Ruud Schrauwen

Dit webinar wordt aangeboden in ronde 1.

Het ADR-verbeterprogramma heeft een belangrijke, katalyserende rol om oplossingen te bedenken voor de onvolkomenheden die door de Auditdienst Rijk (ADR) in 2020 zijn gedaan binnen RWS. Het verbeterprogramma biedt hulp aan de organisatie om de onvolkomenheden weg te werken en verdere professionalisering te bevorderen. Want de verandering zal moeten plaatsvinden in de lijn daar waar het werk plaatsvindt. 

Weet jij wat de inhoud van het ADR-verbeterprogramma voor jou en jouw werk betekent en welke acties jij kan ondernemen om onvolkomenheden op te lossen en nog belangrijker: te voorkomen? En ben jij je bewust van deze verantwoordelijkheid en van de gevolgen als we dit niet doen?

Programma
In dit webinar wordt de inhoud van het ADR-verbeterprogramma verder toegelicht en gaan we interactief met elkaar op zoek waar een ieder zijn rol en verantwoordelijkheid kan pakken om in control te zijn. Want welke sleutel heb jij hiervoor in handen en welke actie kan jij morgen al toepassen of uitrollen? Laten we elkaar vooral inspireren en activeren!

Door: Marjolein Lubbert en Johan Kessels

Dit webinar wordt aangeboden in ronde 1 en 4.

1 mei 2023 is er een nieuw Kader Integrale Veiligheid in Projecten (KIViP) verschenen. Hierin staat beschreven dat het IPM-team als opdrachtgever gezamenlijk verantwoordelijk is voor het borgen van integrale veiligheid in het project. Los daarvan hebben de verschillende IPM-rolhouders en adviseurs diverse verplichtingen als het gaat om veiligheid binnen en buiten het project. Zo heeft de contractmanager specifieke acties behorend bij specifieke taken, rollen en bevoegdheden. Dit kan /hij zij niet uitvoeren zonder nauwe samenwerking met andere collega’s. Deze taken en rolverdeling vindt je terug in het KIViP. In deze presentatie zetten we uiteen wat voor informatie je kan vinden in het KIViP en welke taken er zoal zijn als het gaat om inkoop en contract.”

Door: Gijs Jaap Pruis

Dit webinar wordt aangeboden in ronde 1 en 3.

Privacy. Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen. Zowel privé als tijdens je dagelijkse werkzaamheden bij RWS krijg je ermee te maken. Dit webinar is bedoeld voor alle RWS medewerkers die geïnteresseerd zijn in hoe je met privacy omgaat. Of je nu op een van de RWS kantoren werkt, of juist op de weg, op het water of bij een object. Voor iedereen is het leerzaam. 

Praktisch en in begrijpelijke taal
Het webinar wordt gegeven door de RWS privacy coördinatoor Karin Smit. Zij legt de privacywet kort en in begrijpelijke taal uit. Ook krijg je praktische tips die je tijdens je werk kunt toepassen. Tussendoor is er ruimte voor vragen. Na afloop van het webinar heb je dus basiskennis over de belangrijkste privacy onderwerpen.

Door: Karin Smit

Dit webinar wordt aangeboden in ronde 1 en 3.

In dit webinar hoor je meer over de samenhang tussen Rijksportaal, Plein en Sharepoint. Waarom het is vernieuwd, wat je er mee kunt en hoe het werkt. 

Door: Joost Prosman

Dit webinar wordt aangeboden in ronde 2 en 3.

Weet jij wat er nodig is van ICM om in 2030 klaar te zijn voor de opgave buiten? Hoe ziet de samenwerking met de buitenwereld eruit? Hoe zien marktpartijen dit voor zich? En hoe duurzaam zijn we in het echt? Kortom nog heel veel vragen!
Als je meer wilt weten en zin hebt om enthousiast over te worden over ICM 2030, woon dan onze sessie bij!

Door: Anne Marie Ootjers

Dit webinar wordt aangeboden in ronde 2 en 4.

Er zijn enkele hulpmiddelen beschikbaar die het makkelijker maken om VtW’s (contractwijzigingen en kostenvergoedingen) op een juiste/ rechtmatige wijze af te handelen. In de Webinar zal daar nader op worden ingegaan.

Door: Judith ter Voert en Joe Liebergen

Dit webinar wordt aangeboden in ronde 2 en 5.

Rode draden uit het spreekuur aanbestedingen van PPO. 

Door: Bas Korteweg

Dit webinar wordt aangeboden in ronde 2 en 4.

Tijdens dit webinar wordt behandeld: 

  • Wat is er verplicht?
  • Wat  kan er nog meer?
  • Waar vindt ik hulp?

Door: Jasper Flapper

Dit webinar wordt aangeboden in ronde 5.

Het inkopen van kennis, gaat vaak over het onbekende, dat wat we nog niet weten. Wat valt daarbij op? Wat zijn trends en ontwikkelingen? Veel van onze kennis die we ontwikkelingen door en inkopen op de kennismarkt, kopen we in bij kennisinstellingen. WVL-kennisinkoop koopt kennis in voor héél Rijkswaterstaat, vaak vooruitlopend op grotere projecten binnen de andere domeinen. Wat doet WVL-Kennisinkoop precies? Waar kan WVL-Kennisinkoop je mee helpen? Hoe werkt WVL-Kennisinkoop?

Door: Eline Spruit - van Vuurden en Sander Knol

Dit webinar wordt aangebodne in ronde 4 en 5.

Tijdens dit webinar behandelen we:

  • Duurzaamheid bij Rijkswaterstaat
  • Hoe pak je dit aan op jouw project?
  • Beschikbare tools

Door: Christine Everaars

Dit webinar wordt aangeboden in ronde 3.