Stagepact Event


Wil je als stagebegeleider, stagecoördinator of praktijkbegeleider aan de slag met de afspraken uit het Stagepact? Op donderdagochtend 25 mei 2023 organiseren het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) het Stagepact Event; een werkconferentie om met elkaar handen en voeten te geven aan de afspraken uit het Stagepact.
 

Het belooft een inspirerende ochtend te worden met onder andere sessies over stagebegeleiding, best practices op het gebied van melden van stagediscriminatie en manieren om stagediscriminatie tegen te gaan door objectief werven en selecteren.
Minister Dijkgraaf van OCW en minister Van Gennip van SZW zijn aanwezig bij het event en gaan met ons in gesprek over de manier waarop stagediscriminatie kan worden tegen gegaan, nu en in de toekomst.

Stagepact

Op 14 februari 2023 is het Stagepact MBO 2023-2027 door 15 partijen ondertekend. Het doel van het Stagepact is om stagediscriminatie uit te bannen en stages voor alle studenten te verbeteren. Stages zijn een onmisbaar onderdeel van een mbo-opleiding en alle studenten moeten gelijke kansen krijgen bij het volgen van een stage. 

In het Stagepact zijn afspraken gemaakt op het gebied van:

  • Verbeteren van stagebegeleiding
  • Uitbannen van stagediscriminatie
  • Realiseren van voldoende stageplaatsen
  • Bieden van een passende vergoeding

 

Programma

08.45 - 09.30 uur Ontvangst
09.30 – 09.35 uur Opening
09.45 – 10.25 uur Eerste ronde Werksessies
10.40 – 11.20 uur Tweede ronde Werksessies
11.30 – 12.00 uur Plenaire afsluiting.
                                       Rondetafelgesprek met de bewindslieden.
12.00 – 13.00 uur Napraten en lunch

Werksessies
Tijdens het Stagepact Event kun je kiezen uit 6 werksessies. Er is voor iedereen ruimte om 2 verschillende werksessies te volgen. Hier lees je meer over de inhoud van de verschillende werksessies.