Programma

09.00 uur

Ontvangst en ontmoeten

09.45 uur

Opening en start plenair programma met keynotes van Hans De Preter van De Vlaamse Waterweg nv en antropoloog Joris Luyendijk.
Het dagvoorzitterschap is in handen van journaliste Marijn de Vries. 

11.15 uur

Pauze

11.45 uur

1e ronde workshops en masterclasses

12.45 uur

Lunch en ontmoeten

Tips:
- Gebiedseigen grond verbindt en de POV DGG draagt daarom om 13.15 uur het gedachtengoed symbolisch over aan het netwerk van dijkwerkers.
-  Om 13.20 uur wordt op de vide van het NBC de start van het nieuwe opleidingsprogramma gevierd!

13.45 uur

2e ronde workshops en masterclasses

14.45 uur

Korte pauze

15.15 uur

Lachend de dag afsluiten met De Speld Live!

16.00 uur

Borrel en ontmoeten

Hans De Preter
Hans De Preter, studeerde Bouwkunde aan de KU in Leuven en is Celhoofd Investeringen bij De Vlaamse Waterweg nv, de opdrachtgever van het Vlaamse Sigmaplan: een waterveilig Vlaanderen met oog voor de natuur. Hans geeft ons een inkijkje in de diverse aspecten van een waterveilig Vlaanderen en het Sigmaplan, van beleidsmatige oorsprong en opgave tot planning en programmering, samenwerking met de markt, voortgang, geleerde lessen en uitdagingen. Hoewel er natuurlijk belangrijke verschillen zijn met het HWBP, valt hier voor ons ook lering uit te trekken.

Joris Luyendijk
Joris Luyendijk is een Nederlands antropoloog, journalist en auteur. Hij brak door met zijn boek ‘Het zijn net mensen’, een kritisch boek over de verslaggeving in het Midden-Oosten. In zijn meest recente boek 'De Zeven Vinkjes' nam hij een andere groep mensen onder de loep. De witte, hoogopgeleide man die nooit zal ervaren hoe kansenongelijkheid voelt.

Afsluiten met een lach
We sluiten de Dijkwerkersdag af met een wervelende liveshow van de satiremeesters van De Speld. Met een stoot energie en plezier nemen zij de actualiteit en de wereld van de dijkwerker onder de loep. Dit wil je niet missen!